POLICYJNE ZARZUTY ZA „KULINARNY SKOK”
Policjanci z nadmorskiej Stegny zatrzymali mężczyzn podejrzanych o włamanie do jednego z lokali gastronomicznych w miejscowości. Z baru zginęło 30 kotletów de volaille i kilkadziesiąt butelek piwa o łącznej wartości 450 złotych. Dzięki pracy dzielnicowego sprawcy wpadli w policyjne ręce kilkanaście godzin po „kulinarnym skoku”. Funkcjonariusze odzyskali już tylko 9 kotletów i 3 butelki piwa, gdyż resztę sprawcy zdążyli już skonsumować.
Policjanci z nadmorskiej Stegny zatrzymali mężczyzn podejrzanych o włamanie do jednego z lokali gastronomicznych w miejscowości. Z baru zginęło 30 kotletów de volaille i kilkadziesiąt butelek piwa o łącznej wartości 450 złotych. Dzięki pracy dzielnicowego sprawcy wpadli w policyjne ręce kilkanaście godzin po „kulinarnym skoku”. Funkcjonariusze odzyskali już tylko 9 kotletów i 3 butelki piwa, gdyż resztę sprawcy zdążyli już skonsumować.
Dobre i skuteczne rozpoznanie w terenie dzielnicowego ze Stegny zakończyło się zatrzymaniem dwóch mężczyzna podejrzanych o włamanie do jednego z lokali gastronomicznych.
Do zdarzenie doszło w ubiegłym tygodniu w nocy z środy na czwartek. Z lokalu 30 sztuk kotletów de volaille i kilkadziesiąt butelek piwa. Właściciele oszacowali straty na 450 złotych.
Sprawą zajęli się miejscowi policjanci i już kilkanaście godzin po włamaniu zatrzymali podejrzanych o udział w zdarzeniu mężczyzn. Funkcjonariusze zatrzymali ich w czwartek rano na terenie Stegny. To 49 – letni mieszkaniec powiatu nowodworskiego i 34 – latek z powiatu elbląskiego. Policjanci znaleźli przy nich 9 skradzionych kotletów i 3 butelki piwa i ustalili, że resztę kulinarnego łupu sprawcy zdążyli skonsumować.
Mężczyźni usłyszeli wstępne zarzuty kradzieży z włamaniem. Za to przestępstwo grozi kara od roku do 10 pozbawienia wolności.